Young Balkan designers 2014

Natječaj YOUNG BALKAN DESIGNERS 2014 (“Mladi balkanski dizajneri”), se te godine odvijao pod sloganom “Heroji svakodnevnice”. Na natječaj se prijavilo više od 220 kandidata.
Zbog visoke kvalitete prijavljenih projekata, umjesto predviđenih 10, odabrano je čak 25 radova koji će biti predstavljeni u okviru jednogodišnje putujuće izložbe na vodećim regionalnim manifestacijama dizajna, a među njima i vjetrovka 3 in a bundle.
YOUNG-BALKAN-DESIGNERS-2014
Godišnja-izložba-hrvatskog-dizajna-Dan-D

Godišnja izložba hrvatskog dizajna - Dan D

Dan D se 2104. godine bavio rubnim područjima dizajnerskog djelovanja, iskoračivanjem iz uobičajenih okvira samog pojma dizajna, kao i isklizavanjem prema drugim disciplinama.
D-IZLOŽBA, namijenjena je mladim autorima do 35 godina koji su u vibrantnom festivalskom okruženju predstavili svoje radove – samoinicirane ili naručene projekte koje razvijaju, proizvode, koncepte ili prijedloge u rasponu od dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, dizajna elektronskih medija, interakcija, do modnog dizajna, ilustracije, itd.

3 in a bundle za CDSS Store

3 in a bundle, prototip je proizvoda prvi put je predstavljen na prestižnoj izložbi Young Balkan Designers 2014. čiji su selektori bili renomirani internacionalni produkt dizajneri među kojima je i poznat dizajner interijera Konstantin Grčić. Produkt je realiziran kao dio aktivnosti projekta Croatian Design Superstorea, u kojem se lansira rad mladih dizajnera olakšavajući put od ideje do tržišta.
3-in-a-bundle-za-CDSS-Store
Humanitarna-izložba-Diva-style-Dolls

Humanitarna izložba „Diva style Dolls“

Diva Style Dolls izložbom udruga Europa Donna je obilježila mjesec borbe protiv raka dojke, a zarada dobivena od prodaje svake lutke donirana je samoj udruzi. Riječ je izložbi lutkica couture izrade venezuelanskog umjetnika sa zagrebačkom adresom Patricija Alejandra Aguera, a obukli su ih najpoznatiji hrvatski dizajneri. Tom prilikom je snimljena i epizoda popularne britanske reality TV emisije Britain’s Next Top Model, čije su natjecateljice nosile haljine hrvatskih dizajnera.

Izložba Hrvatski dizajn 1516

Izložba pregleda hrvatskog dizajna bijenalna je izložba Hrvatskog dizajnerskog društva čiji je cilj pružiti uvid u kvalitetnu dizajnersku produkciju nastalu u periodu od dvije godine. Uz predstavljanje najkvalitetnije domaće produkcije, cilj je izložbe zorno prikazati niz načina kojima dizajn služi društvu. Kvaliteta dijela izloženih radova redovito je prepoznata i u inozemstvu te su mnogi od autora ujedno i dobitnici značajnih međunarodnih nagrada i priznanja.Na tome izlaganju dizajnerica je sudjelovala sa kolekcijom „Bodies revealed“.
Izložba-Hrvatski-dizajn-1516
C3-Kolekcija-inspirirana-Citroenovim-automobilom-DS3-za-Citroen-Hrvatska

C3 Kolekcija inspirirana Citroenovim automobilom DS3 za Citroen Hrvatska

Inspirirana novim gradskim Citroënom te spajajući fotografije ovog vozila, stvoreni su zadivljujući hipnotički motivi,na granici futurizma i nadrealnog. Aplikacijom fotografija na više vrsta tkanina, kreirana je zanimljiva modna priča od desetak modela u tri različite boje, spojivih u velik broj različitih odjevnih kombinacija za različite prigode, sportsko- elegantnog duha, baš kakav je i novi Citroën C3.